Første oppgave, typologi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Den første innleveringsoppgaven i fotografi-faget handler om typologi. Jeg trodde først det var en skrivefeil og at det egentlig skulle stå typografi eller topologi – begge begreper jeg har hørt før. Dengang ei.

Typologi beskrives som “en samling av elementer med felles type eller klasse”, som for eksempel vanntårn (klassisk eksempel), tannbørster, syklister, klovner. Det kan se ut som om tanken er at ved å fotografere noe som er likt og ved senere sammenstilling ser man at det like ikke er så likt likevel. For eksempel ser alle malamuter like ut, på avstand i det minste. Får man de ved siden av hverandre ser man at fellestrekkene er der, men hver hund har sine egne tegninger, sine egne karakteristikker. Blir man kjent med dem har de sin egenartede personlighet også.

Typologi som fotografisk teknikk har sine røtter tilbake i slutten av 1920-årene, da August Sanders gav ut portrettserien “Face of our time”. Begrepet “typologi” ble først brukt i 1959, da Bernd og Hilla Becher dokumenterte tysk industriarkitektur. Becher-paret beskrev teknikkutførelsen som “tatt fra samme vinkel og med omtrent samme avstand fra bygningene”.Oppgaven vår er nettopp det: Finn minimum 6 objekter av samme type og fotografer dem med samme eksponering, under samme lysforhold og med samme avstand til motivet. Det er vanskelig å velge hva jeg skal fotografere. I sin enkleste form kunne jeg tatt bilde av 6 blomster eller frukter – motiver jeg ikke trenger å lete lenge for å finne og ikke krever særlig anstrengelse for å fotografere. Mitt første forsøk var sopp, men basert på tilbakemeldinger fra faglærer må jeg begynne på nytt. En typologi av sopp forteller ingenting. Jeg laget en med hund – for å øve meg:

More to explorer

GD4 MA1 Suprematism and Constructivism

In the early 1900, suprematism (1915-1930) and constructivism emerged in Russia. Artist in Russia found their country in turmoil with both WW1 and the Russian Revolution.

SBD3 CA Hans & Helga burgers

This is the course assignment for Screen Based Design 3 (SBD3 CA). I chose to make a menu for Hans & Helga.

SBD3 MA3 Layout

This weeks task is to recreate a layout, and so I did. The result The next task was to use flex-box and grids to create a layout. I tried to