Om meg

Jeg er en godt voksen dame – nå bosatt i skogene på Østlandet etter å ha vært vestlending nesten hele mitt voksne liv. Jeg er utdannet informasjonsviter fra UiB, og holder på med en mastergrad i interaksjonsdesign ved NTNU Gjøvik. Det kommende året har jeg permisjon fra studiet for jeg aner ikke hva jeg skal skrive masteroppgave om.

Samtidig som jeg er student driver jeg et lite webbyrå som heter Pixlweb, hvor jeg lager nettsider til små og mellomstore bedrifter i området. Dette gjør jeg “gjennom analyser, testing og kjærlighet til brukerne”, som er visjonen til Pixlweb. I Pixlweb er jeg utvikleren, prosjektlederen, informasjonsarkitekten, tjenestedesigneren og interaksjonsdesigneren, markedsføreren, bruksanalytikeren, seo-eksperten, rådgiver på universell utforming i tillegg til mange andre roller, men jeg ser også at jeg oftere og oftere får behov for design-skills – enten det er for å lage en ny logo eller designe et nytt nettsted til en kunde. Derfor var det lett å si ja til en studieplass ved USN da jeg fikk tilbud om plass. En klok fyr sa engang til meg at “design er å løse et problem”. Jeg gleder meg til å forstå hvilke problem grafisk design kan løse.

Fritida mi bruker jeg på Finnskogen Adventures, hvor jeg holder blant annet kurs i bålmat. Vi har også 21 mål tomt og hus, og ikke minst en hund – en malamute som heter Sermeq. Jeg har alltid trodd jeg var en kattedame, men Sermeq viser meg at det er fullt mulig å også like hunder. Jeg har snart flere bilder av hunden enn av ungene.

Jeg er også aktiv i Hamar Digirama, en møteplass for andre digitale hoder i Hamar-regionen. I Bergen var jeg aktiv i IXDA-miljøet, men noe slikt finnes ikke her og trolig er ikke UX-miljøet stort nok til at en slik møteplass kan ha livets rett. Hamar Digirama omfatter hele verdikjeden innen systemutvikling og design og da er det mer enn nok å ta av på Hedemarken.